Tercera Setmana ocuparà més d'una desena d'espais públics i privats entre l'11 i el 19 de juny. El festival es mira en referents internacionals de les arts en viu com Avinyó i Edimburg. El seu director artístic, Salva Bolta, ha dirigit Escena Contemporánea i coordinat el Centro Dramático Nacional. Oberta la convocatòria a creadors per a una proposta de sitespecific.
València. 10 març 2016. - Tota companyia de teatre aspira avui dia a una tercera setmana de programació. Tot esforç invertit en un projecte escènic de qualitat mereix una continuïtat per a ser apreciat pel públic. Però les arts escèniques afronten temps difícils. A partir d'aquesta premissa simbòlica, naix a València un nou festival internacional d'arts escèniques, Tercera Setmana.
L'Associació Valenciana d'empreses de Teatre i Circ (AVETID), ha ideat una cita anual que en aquesta primera edició se celebrarà entre l'11 i el 19 de juny i que aspira a ser un aparador que mostre la qualitat de la creativitat de la nostra Comunitat en un marc apropiat i poderós, així com l'accés a treballs magnífics que no arriben quasi mai a aquesta ciutat”, justifica la directora d’AVETID, Mari Ángeles Fayos.
A més d'actuar com a estímul de la producció teatral valenciana, Tercera Setmana pren com a models referents internacionals de les arts en viu com Avinyó, Nàpols, Wroclaw i Edimburg.
“Un festival és una festa que ens permet celebrar amb optimisme que el nostre teatre -i els nostres teatres- estan vius, i volem compartir-ho amb la ciutat i amb els que de fora ens acompanyaran. Un festival és una obstinació i una il•lusió comuna que conjumina artistes, empreses, hostalers, organismes públics... Pretenem que Tercera Setmana siga un tresor per a la ciutat”, anhela Fayos.
Un director artístic que és una garantia de qualitat
“Aquest festival té una voluntat de comunicació recíproca entre elscreadors i el seu públic. Estem abandonant la tendència que els creadors ens proposen assistir a la contemplació passiva de la seua pròpia cerimònia, estrangera al públic, per a fixar l'objectiu dels espectacles en el diàleg amb l'espectador, estimulant la seua consciència i sensibilitat”, destaca el director artístic.
El festival pretén, a més de ser un mostrari de treballs escènics de rigor i qualitat artística, treballar en la coproducció de projectes, articular xarxes de col•laboració entre institucions, crear fibra entre la població de creadors i fomentar l'educació i el creixement de nous públics, de tal manera que el període d'exhibició del festival genere accions que es desenvolupen posteriorment durantl'any.