Max 90

Store

Notícies

30 Març 2016

Juny porta a València un nou festival internacional d'artsescèniques

Tercera Setmana ocuparà més d'una desena d'espais públics i privats entre l'11 i el 19 de juny. El festival es mira en referents internacionals de les arts en viu com Avinyó i Edimburg. El seu director artístic, Salva Bolta, ha dirigit Escena Contemporánea i coordinat el Centro Dramático Nacional. Oberta la convocatòria a creadors per a una proposta de sitespecific.València. 10 març 2016. - Tota companyia de teatre aspira avui dia a una tercera setmana de programació. Tot esforç invertit en un projecte escènic de qualitat mereix una continuïtat per a ser apreciat pel públic. Però les arts escèniques afronten temps difícils. A partir d'aquesta premissa simbòlica, naix a València un nou festival internacional d'arts escèniques, Tercera Setmana.


L'Associació Valenciana d'empreses de Teatre i Circ (AVETID), ha ideat una cita anual que en aquesta primera edició se celebrarà entre l'11 i el 19 de juny i que aspira a ser un aparador que mostre la qualitat de la creativitat de la nostra Comunitat en un marc apropiat i poderós, així com l'accés a treballs magnífics que no arriben quasi mai a aquesta ciutat”, justifica la directora d’AVETID, Mari Ángeles Fayos.

A més d'actuar com a estímul de la producció teatral valenciana, Tercera Setmana pren com a models referents internacionals de les arts en viu com Avinyó, Nàpols, Wroclaw i Edimburg.
“Un festival és una festa que ens permet celebrar amb optimisme que el nostre teatre -i els nostres teatres- estan vius, i volem compartir-ho amb la ciutat i amb els que de fora ens acompanyaran. Un festival és una obstinació i una il•lusió comuna que conjumina artistes, empreses, hostalers, organismes públics... Pretenem que Tercera Setmana siga un tresor per a la ciutat”, anhela Fayos.
Un director artístic que és una garantia de qualitat

“Aquest festival té una voluntat de comunicació recíproca entre elscreadors i el seu públic. Estem abandonant la tendència que els creadors ens proposen assistir a la contemplació passiva de la seua pròpia cerimònia, estrangera al públic, per a fixar l'objectiu dels espectacles en el diàleg amb l'espectador, estimulant la seua consciència i sensibilitat”, destaca el director artístic.


El festival pretén, a més de ser un mostrari de treballs escènics de rigor i qualitat artística, treballar en la coproducció de projectes, articular xarxes de col•laboració entre institucions, crear fibra entre la població de creadors i fomentar l'educació i el creixement de nous públics, de tal manera que el període d'exhibició del festival genere accions que es desenvolupen posteriorment durantl'any.

Associació membre de
Amb el patrocini de

Associació d'Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià

C/ Ambaixador Vich, 3 – 3º K
46002 València
Teléfono: 651 935 929
Email: info@avetid.com
¡Síguenos!