Opinión

17 Mayo 2016

Salut i teatre

Director del Festival de Teatre de Carrer de Vila-Real. Membre de A Tempo Dansa.Vaja per davant que aquest és el primer article d’opinió que escric i, dic açò perquè en aquest moment i al nostre sector hi ha massa a dir. Em resulta difícil no centrar-me en temes desagradables ja que el sector està patint, i de valent, una de les seues pitjors etapes en relació amb les institucions que intenten per totes bandes, amb l’IVA, l’abandonament de sales, la supressió del circuït o el desmantellament imminent de la RTVV per exemple, desfer-se’n d’un sector que els hi fa nosa, els molesta i, per més que diguen, no se’l creuen de cap de les maneres. I nosaltres? Que ens el creiem ho tinc molt clar però, la qüestió està en com aguantarem aquests anys que ens queden de règim.

Hem fet també moltes reflexions al respecte de què hem fet o hauríem d’haver fet, un bon exercici que hauríem de mantindre per la bona salut del sector i, ara toca pensar què volem fer a partir d’ara.

Jo, per la meua banda, crec que tenim dues bases fonamentals amb què ens hem de posar a treballar a fons: la formació i la recuperació dels espais culturals als pobles i ciutats més menuts que hem deixat, en alguns casos, una mica de banda. Aquest treball als pobles ens reconnecta amb la gent, els implica amb els projectes artístics i constitueixen la base de la recuperació del públic, moltes vegades aliè al nostre treball, encara que, és a ells a qui va dirigit al cap i la fi el nostre treball, no?

Pel que fa a la formació, em referisc no només a la reglada, que també, encara que aquesta potser necessita una mica més de diversificació, i dic açò com a artista que ve directament de les arts de carrer, assignatura oblidada i que ara, resulta una eixida més per a aquells artistes preparats en les arts de carrer. Sempre he pensat a títol personal que el que necessitem és incidir en la formació de creadors artístics preparats, no sols per a treballar a qualsevol camp, sinó que en siguen més els capacitats a dur endavant les seues pròpies propostes. I, d'altra banda, la formació al col·lectiu també ha de ser una constant per, no sols mantenir-nos en contacte, sinó aprendre noves formes de canalitzar la creació, contactar, fer xarxa i avançar millor.

A banda d'aquestes reflexions, estic convençut que som un col·lectiu fort i preparat, i no tinc cap dubte que serem capaços de sortir d'aquesta més reforçats i millor... quan acabe el règim.

Salut i teatre!

Con la colaboración de
Logo Acadèmia Valenciana de la Llengua Logo Generalitat Valenciana Logo Ministerio de Educación Cultura y Deporte Logo Ajuntament de Valencia
TEA3 - Revista gratuita dels Teatres Valencians
C/ Ambaixador Vich, 3 – 3º K
46002 València
Teléfono: 651 935 929
Email: info@avetid.com
Síguenos!