Max 90

Store

Notícies

24 Novembre 2020

EL PROPER DILLUNS AVETID CELEBRA EL SEU LLIURAMENT DE PREMIS ANUALS

Un estímul que contribueix a impulsar i reconéixer el gran talent dels nostres professionals, premiant tant actituds com grans trajectòries professionals.


València 24/11/2020

La defensa i estímul de les arts escèniques en el panorama actual, especialment en aquest moment on la pandèmia està causant estralls en el món de la cultura, és més necessari que mai per a mantindre un missatge optimista que contribuïsca a impulsar i reconéixer el gran potencial dels nostres professionals, premiant tant actituds com grans trajectòries professionals. Aquesta és la premissa que AVETID (Associació d'Empreses d'Arts Escèniques  del Pais Valencià) vol enfortir en el seu tradicional lliurament de premis anuals, que se celebrarà el proper dilluns 30 de novembre al Teatre Talía de València. Un acte que pretén posar en valor la labor que professionals i entitats exerceixen a favor de les arts escèniques; destacant i reconeixent l'esforç d'aquells que treballen per a mantindre l'escena valenciana amb dignitat, amb il·lusió i en definitiva, viva.Amb l'anhel de premiar el bon treball dels nostres professionals, AVETID convoca al sector de les arts escèniques valencianes per a poder compartir un espai de trobada i diàleg. Una jornada que reunirà a la gran majoria del sector, companyies, actors, directors, gestors... i nombrosos representants de les institucions públiques.


Uns reconeixements que volen premiar labors com les que realitzen
Teatro Sistémico, donant eines d'expressió i apoderament a adolescents amb el risc d'exclusió o a víctimes de violència de gènere, entre altres col·lectius desfavorits. Així com accions que enguany han tingut especial protagonisme, parlem d' ALERTA ROJA, que ha donat visibilitat a la preocupant situació que viu el sector de l'Espectacle i els Esdeveniments per a garantir la seua supervivència. Seguint la línia d'aptituds que aquest difícil 2020 han sigut especialment valorades , AVETID ha volgut reconéixer el treball d'entitats, que malgrat la situació actual i especialment per això, han conservat i reforçat el suport a la professió escènica, mantenint les programacions com la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló.


L'Associació també ha volgut destacar la labor de professionals de l'escena com 
Juanjo Llorens, un dels dissenyadors d'il·luminació més reconeguts de les arts escèniques nacionals i internacionals o a uns altres que des de l'àmbit de la comunicació fan un gran treball per a la promoció de l'escena valenciana com José Vicente Peiró.


Així mateix AVETID també ha volgut premiar amb el AVETID d'Or en el seu 25 aniversari a les veteranes trajectòries de les companyies
Arden Produccions i Companyia de Teatre Micalet. Grans referents profesionales de l'escena valenciana i un exemple de l'excel·lent talent escènic de la nostra terra. Coincidint també amb aniversaris, l'associació ha volgut guardonar a Russafa Escènica, que en 2020 ha complit 10 anys. Un festival que aposta pels artistes emergents, els formats innovadors i els nous llenguatges escènics.


Cap
especial menció el Premi Estimat, que concedim a un gran amic, company i soci d'AVETID, però sobretot a una gran persona que recentment ens ha deixat, Rafa Pla Albiach. Un magnífic professional que va convertir el Circ Gran Fele en una sòlida companyia de circ contemporani, mediterrani i vitalista.


Finalment l 'AVETID d'Honor que enguany tenim el privilegi d'entregar a
Rodolf Sirera per la seua extraordinària i compromesa trajectòria professional, sent un dels referents en la renovació del teatre valencià contemporani i un dels autors més importants i influents del teatre en la nostra llengua.


L'acte, dirigit per Julio Martí Zahonero, serà presentat per Alfred Picó i comptarà amb les intervencions de Los Navarro, Paloma Calderón i la companyia JM Gestió Teatral i en ell es donaran lliurament dels trofeus creats per l'artista valencià Jesús Martín "Chule", símbol ja consolidat dels Premis AVETID.PREMIATS AVETID 2020


TEATRE SISTÈMIC. Es dedica a la facilitació de processos grupals basant-se en una metodologia pròpia que se centra en la transformació positiva del conflicte, la mirada sistèmica en els processos humans i l'alfabetització de la consciència, tot usant el teatre sistèmic i la investigació corporal com a eines pedagògiques. Creuen en l'amor com a centre neuràlgic del canvi social, que nodreix tots els seus projectes formatius i d'intervenció psico-emocional.


ALERTA ROJA. Moviment d'unificació sectorial de la indústria de l'Espectacle i els Esdeveniments. Dóna visibilitat a la preocupant situació que viu el sector de l'Espectacle i els Esdeveniments, sota un mateix lema i direcció que inste al Govern d'Espanya i als Ministeris responsables a prendre mesures urgents per a garantir la supervivència del sector. Han creat de manera immediata una taula sectorial que defineix les necessitats d'aquest, afectat per l'estacionalitat i intermitencia de l'activitat, donant prioritat a la regulació a través de la negociació d'un conveni col·lectiu sectorial d'àmbit nacional.


CONCEJALIA DE CULTURA AJUNTAMENT DE CASTELLÓ. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament ha apostat aquest 2020 per donar suport màxim a les arts escèniques del País Valencià, destinant el 53% del seu pressupost de programació.

En un any difícil per al sector, s’ha ficat el focus en les i els professionals, possant en valor el seu treball amb iniciatives ja consolidades en l’agenda de la capital, o tendint ponts interinstitucionals per a fomentar les arts escèniques a la ciutat.

 

La Mostra d’Arts Escèniques, el MUT!, el Nadal de Circ, el Nadal al Raval, el Grau de Circ o el cicle Teatre a un Clic...han estat protagonistes pese a la pandèmia, reprogramant i incrementant espais al carrer. A més, Castelló, aquest octubre, ha estat l’epicentre del debat de la professió en el Congrés d’Arts Escèniques, que ha comptat amb el total suport de la Regidoria. I, per al 2021, a més de continuar amb la línea ascendent marcada aquest 2020, la Regidoria preveu obrir una nova via de programació de teatre de sala, on professionals i companyies de Castelló i la Comunitat seran protagonistes.

 

 

JOSÉ VICENTE PEIRÓ. Doctor en Filologia, professor universitari, membre de l'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya, crític teatral de les Províncies i especialista en literatura paraguaiana, sobre la qual ha publicat llibres, articles i realitzat edicions d'alguns dels seus clàssics.

Ha format part de l'equip d'investigadors del professor Josep Lluís Sirera, participant en l'arxiu teatral de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, sobretot en camps com el teatre popular. Ha col·laborat en revistes com Stycomithia i en Episkenion.


JUANJO LLORENS. Un dels dissenyadors d'il·luminació més reconeguts de les arts escèniques nacionals i internacionals. Director tècnic i docent, a més d'il·luminador, les seues obres han sigut guardonades amb alguns dels premis més prestigiosos, treballant tant en projectes de gran format com en xicotetes produccions del circuit Off.

 

Guanyador de tres premis Max per "La función por Hacer", en 2011," De ratones y hombres", en 2013, y "El curioso incidente del perro a medianoche, en 2019.


FESTIVAL RUSSAFA ESCÈNICA. Russafa Escènica Festival de Tardor, és un festival d'arts escèniques que es desenvolupa al llarg de tres setmanes a la ciutat de València. Va iniciar la seua trajectòria en 2011 al barri de Ruzafa i, deu edicions més tard, s'expandeix per tota la ciutat, tant en espais no convencionals com en grans centres culturals de referència. Russafa Escènica abasta totes les disciplines escèniques i aposta pels artistes emergents, els formats innovadors i els nous llenguatges escènics.


ARDEN PRODUCCIONS. Arden va nàixer quan dos actors que portaven jugant diversos anys a ser productors (Chema Cardeña i Juan Carlos Garés), es van ajuntar per a posar en marxa un projecte peculiar per a aquella època: recreacions històriques inspirades en els autors més grans de la Història. Però escrites hui dia i amb l'objectiu de parlar del hui des de l'ahir. Amb els textos originals de Cardeña, la participació logística de Garés i el suport incondicional anys més tard del tercer membre, -David Campillos-, preparen ara la seua producció número 36. Han sigut 25 anys, sobretot, de resistència. De remar contracorrent i de buscar constantment el gaudi del fet teatral.


COMPANYIA TEATRE MICALET. La Companyia Teatre Micalet naix en 1995 amb l’objectiu de desenvolupar un centre de producció i exhibició capaç d’oferir una programació estable, de qualitat i en valencià. Amb el temps, ha aconseguit establir-se com una figura de referència cultural, amb 34 produccions, sent ‘El Malfet d’Inishmaan’ l'última d’elles, i una llarga llista de premis a l'esquena, a més de crear un espai pel qual han passat noms propis com: Carme Portaceli, Konrad Schiedrich, Manel Dueso o Maria del Mar Bonet.


RAFA PLA ALBIACH. Autodidacta, autor, director, productor, pallasso, estudiós i creador visual del món del circ.

En 1994 va fundar 'El Gran Circ Fele' i estrena el seu primer espectacle circense.

 

Rep diversos reconeixements i premis: En 2003 és nomenat membre del Consell Assessor de Circ del Ministeri de Cultura d'Espanya i rep el Premi Max de les Arts Escèniques Especial de Circ. En 2008 rep el Premi Nacional de Circ 2008 pel Ministeri de Cultura. I en 2018 rep el Premi Avetid.
Rafael Pla va convertir el Circ Gran Fele en una sòlida companyia de circ contemporani, mediterrani i vitalista


RODOLF SIRERA. Traductor, guionista i dramaturg espanyol. Va ser, entre 1984 i 1988, director de música, teatre i cinema de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana. La seua trajectòria està molt vinculada a la renovació del teatre valencià. Participa des de finals dels seixanta en el moviment del teatre independent, aconseguint un gran reconeixement per les seues aportacions al teatre contemporani valencià. Ha escrit més de 50 obres, moltes en col·laboració amb el seu germà Josep Lluís, i algunes d'elles han sigut traduïdes a més de 15 idiomes.
Des de 2014, soci fundador de l'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya.

Rep el Premi Max de Teatre en tres ocasions, al Millor autor teatral en català o valencià per Raccord (2006) i El verí del teatre (2007) i enguany el premi a Millor autoria teatral.

Associació membre de
Amb el patrocini de

Associació d'Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià

C/ Ambaixador Vich, 3 – 3º K
46002 València
Teléfono: 651 935 929
Email: info@avetid.com
¡Síguenos!