Editorial

19 Abril 2016

Junts, molts, com més millor

Aquest nou número de TEA3 arriba carregat, com és habitual, amb un ample ventall de possibilitats per gaudir de tota l’oferta d’espectacles a les nostres sales en aquest tram final de la temporada. Però porta, alhora, un equipatge d’esperança, i això per diversos motius.Principalment per un. És moment que la ciutat de València torne a disposar d’un gran festival dedicat a les arts escèniques, i això va ser a possible ara gràcies a que d’Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (AVETID) ha fet seua eixa responsabilitat. Ho fa en col·laboració amb la Universitat de València i amb el suport de l’Agència Valenciana de Turisme, la Diputació de València, Culturarts i l’Ajuntament de València. A més, conformen el consell consultiu del certamen SGAE, FEHV, CECOVAL, Unión Hotelera, Cadena SER, Las Provincias i Levante-EMV.

En l’entrevista que publiquem en aquest número, el seu director artístic, Salva Bolta, destil·la una il·lusió que cal, ara, traslladar al carrer. Reprendre el diàleg amb el públic és el gran repte de l’esdeveniment que omplirà els carrers i barris de la ciutat al mes de juny. També les sales. Una cosa està clara: de la resposta ciutadana dependrà en bona mesura l’evolució futura de Tercera Setmana. No pot ser d’una altra manera. Les arts escèniques no serien possibles sense la gent que les fa, però menys encara sense la que les seguix.

Però no tot està en mans del públic. Aquest no és tan mal·leable com alguns volen dir i no es deixa enganyar fàcilment. Fa falta, i ja no parlem només del festival, que les arts escèniques disposen d’un engranatge capaç d’atendre en cada moment, amb el millor criteri artístic i la major professionalitat, les exigències de aquells que van a vore un espectacle. I en eixe sentit, també hi ha hagut avanços. La família d’AVETID acaba de créixer, amb la incorporació de noves sales i companyies. Ja ho diu la cançó: Junts, molts, com més millor.

Però com deiem abans, hi ha més indicis d’esperança. Per exemple, la gran representació valenciana en les nominacions dels premis MAX demostra que el nostre teatre no només seguix viu, sinó que pot postular-se amb dignitat a l’avantguarda de les arts escèniques, tot i les dificultats. Espectacles produïts a la nostra terra opten, ni menys ni més, que a quinze guardons. Un altre motiu per a l’alegria.

Benvinguts a la recta final de la temporada. Benvinguts al teatre.

Amb la col·laboració de
Logo Acadèmia Valenciana de la Llengua Logo Generalitat Valenciana Logo Ministerio de Educación Cultura y Deporte Logo Ajuntament de Valencia
TEA3 - Revista gratuita dels Teatres Valencians
C/ Ambaixador Vich, 3 – 3º K
46002 València
Teléfono: 651 935 929
Email: info@avetid.com
Síguenos!