Reportajes

14 Octubre 2016

'Reikiavik': La Guerra Freda sobre un tauler d'escacs

Sala: Gran Teatre ‘Antonio Ferrandis’ (Paterna)
Data: 25 de novembre
Horari: 20.30h
Direcció: Juan Mayorga
Repartiment: César Sarachu, Elena Raigs, Daniel Albadalejo
Idioma: CastellàReikiavík és una obra de teatre sobre els escacs, aquest art que, com la vida mateixa, consisteix en memòria i imaginació. Recrea el duel entre el rus Boris Spassky i el nord-americà Bobby Fischer en el mundial d'escacs de 1972, en plena Guerra Freda. Els soviètics eren els reis dels escacs, i de sobte va aparèixer el jove geni americà. Cinquanta-set dies va durar l'enfrontament a Reikiavík amb suspens en augment, i un final sorprenent, no pel resultat, sinó per la manera en què es va produir.

Reikiavik és una extraordinària peça teatral, estrenada amb gran èxit a Madrid, i també una superba crònica de l'enfrontament entre aquests dos genis tan diferents i tan agermanats per una passió absoluta. La crítica ha dit: "Gran text, gran posada en escena i grans intèrprets. No cal perdre-se".

Una obra d’Entrecajas Producciones Teatrales amb l’aval de Juan Mayorga com a director, acreedor del Premi Europeu de Noves Realitats Teatrals que, cada dos anys, concedeix la Comissió Europea.

(*)Entrades: Platea, 15 euros; Amfiteatre, 10,50 euros. Última hora: 50% de descompte comprant les entrades el mateix dia de la funció, únicament a taquilla dos hores abans de l’inici de la representació.

Amb la col·laboració de
Logo Acadèmia Valenciana de la Llengua Logo Generalitat Valenciana Logo Ministerio de Educación Cultura y Deporte Logo Ajuntament de Valencia
TEA3 - Revista gratuita dels Teatres Valencians
C/ Ambaixador Vich, 3 – 3º K
46002 València
Teléfono: 651 935 929
Email: info@avetid.com
Síguenos!