Reportajes

14 Octubre 2016

Olympia reuneix els 40 anys de Tricicle amb 'HITS'

Sala: Olympia
Dates: Des del 19 d’octubre
Horaris: Dm, 19h; de dx a dv, 20.30h; ds, 18.30 i 21.30h; dg, 17.30h
Direcció: Tricicle
Repartiment: Joan Gràcia, Paco Mir i Carles SansTricicle està de celebració. Arriba a València amb HITS, més d'una hora d'espectacle que és una antologia dels seus quasi 40 anys de trajectòria. I ho fa en una sala com l'Olympia, que tants dels seus espectacles ha acostat al públic en tots aquests anys.

HITS -el nom no enganya- conté el millor de Tricicle, o pràcticament, perquè per força ha calgut deixar de banda esquetxos que segurament algú trobarà a faltar tot i que és el més llarg de tots els espectacles del popular trio en els seus 40 anys de recorregut pels escenaris. Cent minuts plens de gags amb tots els ingredients que han fet de Tricicle un referent mundial del teatre gestual.
No hi ha dubte que 40 anys d'espectacles no caben en 100 minuts, i Tricicle ha innovat també a l'hora de fer la selecció de gags. En realitat, s'han preparat 13 hores d'espectacle, de les que en cada localitat per on passa l'espectacle el públic pot triar en els dies previs -a través de Facebook i el web de Tricicle- quins prefereix d'un total de 40 esquetxos. Es representaran els 12 més votats, que constituiran la part central d'un espectacle que conclourà sempre amb un elaborat macroresumen antològic.

L'espectacle HITS es va estrenar a Albacete aquest mes de setembre, i romandrà de gira com a mínim fins a novembre de 2019, quan es complisca el 40 aniversari de Tricicle.

Amb la il·lusió dels primers dies

Amb el seu afamat sentit de l’humor, conta Tricicle que “el més difícil de fer un espectacle que resumisca 40 anys de treball no és triar el millor del millor, sinó haver complit eixos 40 anys de treball, cosa que molt poques companyies, o cap si afegim la clàusula que obliga a que els seus fundadors seguisquen xafant els escenaris, complixen. Nosaltres sí les complim, ja que dia darrere dia, any rere any, amb l’excepció d’algunes absències que es conten amb els dits de les nostres mans, no hem deixat de viure part de la nostra vida sobre un escenari: deu espectacles, desenes de països, centenars de ciutats, milers d’actuacions, centenars de milers de kilòmetres recorreguts, milions de rialles i tot sense perdre la il·lusió dels primers dies”.

Amb la col·laboració de
Logo Acadèmia Valenciana de la Llengua Logo Generalitat Valenciana Logo Ministerio de Educación Cultura y Deporte Logo Ajuntament de Valencia
TEA3 - Revista gratuita dels Teatres Valencians
C/ Ambaixador Vich, 3 – 3º K
46002 València
Teléfono: 651 935 929
Email: info@avetid.com
Síguenos!